Vångsundas Paddington

Paddington är född 2013. Han är en welsh sekt B och mäter 124 cm. Han är e Thistledown Arctic Wind (e Stoak Tuscany) och u Vångsundas Pearl (welsh mountain e Ekbäckens Sponken).

Paddington köptes in för att vara teaserhingst på seminstationen men visade sig vara en otrolig hopptalang så därför har han fått prioritera tävling. 2019 är hans ryttare bortrest några månader som sammanfaller med avelssäsongen så därför ställs han till förfogande för några ston. Han betäckte ett sto 2018 som blev dräktig på första försöket.

Paddington är visad exteriört med 38 poäng på sitt hingstprov och med 7 8 9 8 (skritt trav galopp temperament) som gångartsbetyg på sin kvalitetsbedömning. I löshoppning hade han 8 8 på kvalitetsbedömningen och dessa siffror gav en utmärkelse som allroundtalang.

På tävlingsbanan har han hittills placeringar i LB hoppning. Han var näst bästa femåriga B-ponny i Ungponny-SM 2018 och kvalade även till Ungponnychampionatet som tyvärr blev inställt.

Paddingtons främsta förtjänst utöver hans otroliga talang är hans temperament. Han är helt okomplicerad i all hantering och underbar att ha med på tävling. Det är ganska få hingstar i hans storlek som kan tävla - det är trots allt barn som rider dem - men han är en riktig klippa!

 

Paddington kostar 2000:- vid språng och 2000:- vid 90 dagars dräktighet. Moms tillkommer.

 

Paddington har livstidslicens hos Svenska Welshponny- och Cobföreningen och har licensnummer 35-0217.

 

 

pad hop.jpg
padd tv.jpg
pad.jpg
pad ro.jpg
paddi.jpg
padd.jpg
paddington kval.jpg
Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)